Baristický kurz - Barista Basic
Baristický kurz sa doporučuje pre  začínajúcich baristov a pre všetkých milovníkov  výbornej kávy 
 Témy kurzu:
·           pôvod a história kávovníka
·           pestovanie, zber a spracovanie kávy
·           praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt
·           hodnotenie a posudzovanie kávových zŕn
·           balenie a správne skladovanie kávy
·           spôsob výroby instantnej a bezkofeínovej kávy
·           pôsobenie kávy na ľudský organizmus
·           ukážka praženia zelenej kávy
·           správna údržba a čistenie
·           mlynček a mletie kávy
·           príprava espressa a rôznych druhov káv
·           základy techniky Latte Art
 
Dĺžka kurzu:
1 deň
9.00 h – 16.00 h
Obed 12.00 h – 13.00 h
 
Záverečná hodnotenie:
 
Teoretická časť:
písomný test

Praktická časť:
práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných druhov káv
 
Ukončenie kurzu:
absolvent kurzu získa certifikát
 
Cena:
200 € 
 
Termín:
na základe dohody
 
Miesto:
Banská Bystrica