Baristický kurz - Barista Basic
Baristický kurz sa doporučuje pre začínajúcich baristov a pre všetkých milovníkov výbornej kávy
Témy kurzu:
· pôvod a história kávovníka
· pestovanie, zber a spracovanie kávy
· praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt
· hodnotenie a posudzovanie kávových zŕn
· balenie a správne skladovanie kávy
· spôsob výroby instantnej a bezkofeínovej kávy
· pôsobenie kávy na ľudský organizmus
· ukážka praženia zelenej kávy
· správna údržba a čistenie
· mlynček a mletie kávy
· príprava espressa a rôznych druhov káv
· základy techniky Latte Art
Dĺžka kurzu:
1 deň
9.00 h – 16.00 h
Obed 12.00 h – 13.00 h
9.00 h – 16.00 h
Obed 12.00 h – 13.00 h
Záverečná hodnotenie:
Teoretická časť:
písomný test
Praktická časť:
práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných druhov káv
Ukončenie kurzu:
absolvent kurzu získa certifikát
Cena:
200 €
Termín:
na základe dohody
Miesto:
Banská Bystrica
Prihlášku nájdete tu , o pošlite na kurz@skolabaristu.sk